Direktlänk till inlägg 1 juli 2020

Stipendiestödsbidragsberoende?

Av Göran Björklund - Onsdag 1 juli 17:32

Noterar i största ödmjudhet hur vi avänder orden. Ibland ytterst medvetet, ibland kanske det bara blir så?
I coronakrisens spår har staten också beslutat sig för att hjälpa drabbade inom populärkulturlivet. Pengarn fördelas. Det blir debatt. Träffar pengarna rätt?
Stödet till artisteliten kallas ?stipendier?, både av en kritiserad artist som fått stöd (trots påstådda tillgångar i miljonklassen), men även av en företrädare för den statliga institution som fördelat pengarna.
Ett annat gängse begrepp som används i transfereringssammanhang har varit ?stöd?. Ofta kopplat till statliga åtgärder riktat mot näringslivssektorn.
När det gäller enskilda privatpersoner, som är ett större kollekitiv, då blir det ?bidrag? på etiketten. Ibland i den politiska debatten ihopkopplat med ?beroende?, som väl inte direkt sänder några positiva signaler?

 
ANNONS
 
Amisa

Amisa

Onsdag 1 juli 22:23

Jag du har absolut rätt i att orden som används för samma typ av stöd har väldigt olika värdeladdningar!
Stipendier är väl dessutom ett helt felaktigt ord för pengar som delas ut för att lindra effekten av Coronan.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran Björklund - Torsdag 2 juli 10:02

?Tydliga indikationer på allvarliga och omfattande missförhållanden. Strukturella och organisatoriska problem på alla nivåer. Utbredd tystnadskultur. Barn och ungdomar rapporterar emotionella, fysiska och sexuella övergrepp. Indikationer på att b...

Av Göran Björklund - Torsdag 14 maj 21:47

Ekot rapporterar idag: ?Forskare som studerar påverkanskampanjer beskriver för Ekot att stängda svenska grupper på Facebook nu koordinerar påverkan mot utländska journalister verksamma i Sverige med försök att få reportrarna att ändra sin rapporteri...

Av Göran Björklund - Tisdag 5 maj 16:56

Någonstans måste jag ändå undra; varför väljer man vägen via DN-debatt för att försöka påverka FHM att ändra sina rekommendationer under en pågående pandemi? Idag 6 st forskare (där ?viriologi? ingår i CV:t hos alla) som argumenterar med hänvisning t...

Av Göran Björklund - Onsdag 11 mars 19:07


Har idag blivit screenad. Min kroppspulsåder (nedre delen) blev undersökt med ultraljud och uppmätt. Detta fina erbjudande får alla män, 65+ i Västra Götaland. Smidigt och enkelt avklarat. Hela proceduren klockad under 10 min och på exakt utsatt tid....

Av Göran Björklund - 18 december 2019 13:36

BRÅ-studien från Linköpings universitet tycks vara en snackis. Jag har iallafall läst sammanfattningen. ?Ett flertal intervjupersoner vittnar bland annat om hur Brås ledning direkt utsatt dem för påtryckningar för att ändra rön som av politiska, i...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Värde

Väder

Haiku

Ping

bloggping

Följ bloggen

Följ Birka med Blogkeen
Följ Birka med Bloglovin'

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics

The GraBirka Daily

Bambuser


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se